Meniu

marți, 27 martie 2012

Original or Fake

     

                   Cum sa deosebesti un parfum AUTENTIC    de unul     CONTRAFACUT ?



  Parfumurile au misiunea de a alinta simturile si de a aparea tot mai des in visurile femeilor. Captivant,dar aceste sticlute cu esenta mai au si buna menire de a salva barbatii de la vesnica dilema : " Ce sa-i daruiesc iubitei ? ".     Un parfum este intotdeauna un cadou perfect pentru o persoana draga, dar te-ai intrebat vreodata daca cadoul tau este original sau nu ?


   Orice produs de marca are minim o clona , parfumurile nu fac nici ele exceptie , ba dimpotriva , cred ca cele mai multe clone le au parfumurile.  
     Astazi m-am convins inca o data ca trebuie sa fii foarte prudent atunci cind   alegi un parfum si mai ales de unde il cumperi. Deci cum sa deosebesti un original de un fake , atunci cind calitatea produsului este indoielnica?  Sint zece criterii dupa care poti sa te ghidezi, dar... sa le luam pe rind :

1. AMBALAJUL-pelicula cu care este invelita cutia parfumului autentic este fina si mult mai subtire decit cea contrafacuta. Insa anumiti designeri nu acorda atata atentie acestui aspect si drept urmare, exista multe parfumuri in ambalaje nesigilate.
2. CUTIA - Aspectul ambalajului trebuie sa corespunda cu cel pe care il cunosti tu, iar daca nu-l cunosti da un search pe google sau cauta aici. Denumirea de pe cutie trebuie sa corespunda litera cu litera celei originale. 
3. CODUL - In majoritatea cazurilor, codul inscriptionat pe sticla este greu de sters si este similar cu cel printat pe cutie. Trebuie sa tineti cont si de acest aspect. S-au intilnit multe cazuri in care o simpla cifra a demascat un produs copiat perfect.Poti verifica si dupa codul de bare aici.
 4. STICLA-Sticla parfumului trebuie sa fie intr-o conditie perfecta si nu ar trebui sa prezinte scurgeri de nici un fel. Daca exista asa ceva cu siguranta parfumul pe care intentionezi sa-l cumperi nu este unul original.


5. CAPACUL-Capacul unui parfum autentic este de obicei greu confectionat dintr-un material de calitate de pe care nicicum nu poate fi indepartata vopseaua. Incearca sa scoti si sa pui capacul inapoi el trebuie sa se scoata si sa intre usor,dar sa nu cada...daca observati mici imperfectiuni pe capac , cel mai probabil parfumul nu este autentic...lasa-l pe raft.

6. BULE  DE AER- Agita sticla de parfum, daca parfumul este autentic bulele de aer ar trebui sa dispara in aproximativ 10 secunde. Daca nu dispar si parfumul se prezinta spumos inseamna ca nu este cea ce cautati.
7. TRANSPARENTA-Fara impuritati! In momentul agitarii parfumului lichidul nu trebuie sa prezinte impuritati de nici un fel. Daca lichidul din interiorul sticlei este unul curat atunci parfumul este unul original.
8. EFECT DE DURATA-Pulverizeaza parfumul pe un blotter (acea fasie de carton care exista in magazine) trebuie sa-si mentina mirosul 20-24 ore sau uneori chiar mai mult, in functie de concentratie si de versiunea produsului, apa de parfum sau apa de toaleta.
9.PRETUL- Pretul unui parfum poate devia 10%-15% ,insa daca ai gasit undeva parfumul preferat la jumatate de pret, ar trebui sa te puna in garda.
10. LOCUL DE VINZARE- Iti spun din start ca magazinele Duty Free imi inspira cea mai mare incredere, aici sticlutele "false" nu se pot strecura nicidecum
 . Buticurile din centre comerciale sint ele bune si cu o gama foarte variata , dar aici nu tin cont de rapotul calitate pret. Vinzatorii ambulanti , uneori prea insistenti, care in curind vor transporta Odessa la Chisinau -au parfumuri "originale" de care nici marii designeri nu au auzit...si internetul , care uneori iti vinde imagini nu produs.

Sper sa fii circumspect in alegerea unui parfum, pentru ca falsificarea produselor este o mare problema la nivel mondial, cu milioane de bunuri contrafacute produse si vandute in fiecare an. Se estimeaza ca 10% din parfumurile aflate pe piata mondiala sunt falsuri. In Moldova acest procent este cu mult mai mare(la noi Odessa e aproape) .  
   Parfumurile contrafacute nu sunt supuse standardelor de securitate normale aplicate produselor cosmetice din toata lumea. Fiind ieftine, se utilizeaza ingrediente periculoase, de o calitate inferioara,  care pot cauza reactii alergice .  Desigur , poate este normal ca in conditile in care nu-ti permiti un parfum original sa apelezi si la aceasta varianta, nu prea safisfacatore dar convenabila... dar stii  proverbul rusesc  : "Я не такой богатый что-бы покупать дешевые вещи" .



Un comentariu:

  1. Am vazut pe net foarte multe info despre cum sa deosebesti falsul de original, dar e un subiect dificil de rezolvat. Cred ca multumirea si recomandarea cumparatorilor e cea care ne poate ajuta. Eu una cumpar de pe net, sunt indragostita de produsele de la Nyx si le gasesc pe site ul www.depozituldecosmetice.ro Tot de acolo imi cumpar si parfumurile. Au o gramada de promotii si afiseaza foarte bine si noutatile. Gasesc chiar in avans info despre lansari. Eu il recomand cu incredere. O zi faina sa aveti!Silvia

    RăspundețiȘtergere

Coffee Woman

Relax...